16 oktober 2017

Lycka

Livsstil

Hej! Jag tänkte att vi skulle hoppa in i det där viktiga inlägget. Det handlar nämligen om lycka. 

Igår när jag satt på jobbet hamnade jag i tankarna "tänk om" och "om jag hade" till jag av någon anledning började "prata med mig själv" i huvudet då såklart. Jag lyckades säga typ att om jag vill vara lycklig handlar det inte om vad jag inte har utan det jag har. Vill jag vara lycklig ska jag inte tänka tillbaka till det dåliga utan blicka framåt mot det härliga. Konstatera, hantera och gå framåt. Att kunna sätta mig och tänka tillbaka på saker som gör mig ledsen, förstå varför jag bli ledsen och sedan gå från det till att känna mig lättare och se lite ljusare. Det låter så enkelt, och det är tre små steg, det är dock allt utom enkelt i vissa fall. Ibland kan det ta dagar eller veckor innan man kan titta framåt igen, men när man väl kommer dit är det värt det. 
Jag lyssnar ju som sagt på podcasts och en sak som de ofta tar upp är tankekraft/mind set. Saken är den att jag är ju en av dom som tror på tankekraft, tack vare min mamma, och varför skulle det inte fungera? Om du tänker på glada tankar blir du glad, ledsna saker ledsen och läskiga saker rädd. I en av poddarna var det faktiskt en person som började sätta sig in i detta och satte en gummisnodd runt handleden, varje gång hon tänkte negativt drog hon i snodden och fick ont. Det slutade ju med att "det gjorde ont att tänka negativt" och hon är en kvinna jag ser upp till in a way. Hon är idag miljonär och tog sig från 20000kr till 1000000 på 1 år men har inte tappat fotfästet utan är otroligt fin mot andra människor. 
Det viktiga är att vi när vi är ledsna lyckas ta oss från ledsen till glad eller stark. Gör vi det är vi oslagbara. Jag säger absolut inte att man inte får vara ledsen för det ska man verkligen vara ibland, men vi ska inte älta. Det tar för mycket tid och energi från oss. 
Jag sitter varje dag och berättar för Oscar vad vi ska göra när vi "blir stora", när jag vi tagit oss till nästa steg, och han skrattar varje gång. Jag ser dit jag vill, det jag vill att vi ska ha längre fram, och fortsätter jag med det kommer jag ju en vacker dag komma dit. Säg att jag varje dag skulle gå in i den stress jag tycker att jag har, ja då kommer jag lägga det på Oscar och jag kommer bli sur när det regnar och jag kommer stå och stampa ett bra tag till. Men blickar jag framåt så ser jag ju istället positivt i allt jag gör istället. Att gå till jobbet är inte jobbigt, det är fantastiskt. För varje dag som väcker mig så kommer jag närmare målen jag har. 
Jag tycker detta är ett viktigt inlägg med tanke på alla jag hör som är ledsna, folk som ser förbi det de har och folk som stressar utan mål. Vi behöver stanna upp och vara tacksamma och lära oss bli glada. Hoppas detta hjälper någon själ därute eller planterar ett frö hos någon av er. 
(null)
(Hade inga bilder på resten av familjen, typ mamma ..) 
Mamma

Så fint skrivet. Härligt att höra att du reflekterar och gör de ändringar som krävs för att du ska må bra.
Med klokskap kommer du att komma långt. 💖💖💖

Svar: Tack mami 💞💞
Jenny Camilla

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress