30 augusti 2017

Vegan

Dagbok Livsstil

Nu ska jag komma igång med ett inlägg om vegankost. Jag vet att många av mina inlägg jag försökt skriva som har en riktig mening ofta gått åt skogen så detta ska jag faktiskt lägga tid på.

Vegan. När jag säger att jag äter veganskt eller är vegan får jag ett antal frågor. Vad får du äta, sallad? Är inte det tråkigt? Varför gör du det, för djuren eller? I samma veva finns det vissa som faktiskt positivt klappar en på axeln och säger att det är starkt. 

Så varför är man vegan? Jag tror att det finns 100 olika anledningar och iallafall minst 4 olika sätt att vara vegan. Jag är vegan för att jag från början ville se hur det påverkade min kropp och ifall det skulle vara gott eller "do-able". Det finns ju även veganer som är det för att de vill rädda djur, miljö eller för att man egentligen bara känner för det, typ som jag. Man får inte bara äta sallad, jag tycker jag kan ta den frågan också. När Oscar blev vegan tänkte jag också att han bara skulle äta grönsaker, men alltså lyckan att kunna äta alla grönsaker haha. Det är ju även väldigt mycket nötter, frön, bönor, liser och sedan finns det ju havre yoghurt till exempel. Det finns ju veganska alternativ på korv och liknande, dock rekommenderas det inte då de produkterna inte innehåller rena varor. Jag tycker att vegansk mat är roligare än "vanlig mat". Det man kan sakna är ju att marinera kyckling eller krydda filéer av någon sort. MEN det är lika kul att få göra röros exempelvis eller krydda såser och grytor.

Varför är man vegan och inte vegetarian? Jag är vegan, inte vegetarian, för att jag vill gå all in på det. Jag har ju egentligen inte någon större anledning än att jag tycker att jag mår bättre av att inte äta så mycket kött längre. Mjölk hade jag sen månader tillbaka tagit bort och bytt ut mot havre-/sojamjölk.

Till dom olika sätten att vara vegan. Jag är en så kallad "flexitarian" eller "hobby vegan" som vissa säger. Jag vill nämligen inte vara till besvär när man blir bortbjuden, dock äter vi veganskt när man kommer till mig haha. Jag får ofta då lite "men då är du fan inte vegan" eller "va bara vegetarian iställlet". Men jag känner att jag till 99% av tiden är vegan. Jag äter veganskt för att jag tycker att det känns bättre i kroppen, vilket betyder att om jag äter kött 3 gånger per år (jul typ) så är inte det hela världen. Där av "hobby vegan". 

Precis som med allt i denna värld så finns det extremister och de andra som inte tar det på liv och död, jag är på nivån att när jag är hemma kan jag inte fuska och ibland äta kött, fisk, fågel eller mejeri, men jag måste få äta mormor och morfars köttbullar på julafton haha. 

Jag ville skriva detta inlägg för att ni som läsare ska förstå min avsikt med att vara vegan, för att få fram att det finns olika sätt och för att inte behöva skriva en jättelång förklaring när jag bloggar om mat etc. 

Jag tycker igen att detta inlägg i vissa delar känns lite flum, men jag har ändå fått fram det jag vill få fram. Hoppas ni tyckte att det var okej att läsa. 

30 augusti 2017

Onsdag

Dagbok

God morgon! 

Nu sitter jag och myser med frukost framför Viana och ska precis öppna datorn för att börja plugga. Tänkte att inlägget som jag peppade inför igår kommer runt lunch, då lär jag ta en paus haha. Jag tänkte att jag bjuder på en vild från igår när pojkarna faktiskt somnat, nu är de nämligen igång igen.. 

29 augusti 2017

Planerat inlägg

Dagbok

Idag hade jag stängning igen och gjorde det på mindre tid än sist, så rätt nöjd men vill kunna klara det i tid snart. 

Idag var ju Oscar i skolan igen, som jag saknade honom när han var borta. Han är mitt livs stora kärlek och jag tänker på honom hela tiden. 
Jag har ett inlägg planerat till imorgon som jag hoppas ni kikar förbi för. Jag kommer ta en paus i pluggandet och blogga lite, så vi får se när det blir. 
God natt!